Literaire avond in de bibliotheek Den Haag

Schrijver Sahin Yildirim presenteert zijn boek 50 jaar, 50 verhalen. En Turkse dichters en schrijvers – Gulsum Kuruoglu, Kadir Buyukkaya, Nadir Sayin en Nuri Akalin – lezen voor uit hun werk. Een mooie avond vol literatuur op vrijdag 22 mei in onze bibliotheek Transvaalkwartier! U bent van harte welkom.

Over schrijver Sahin Yildirim
Sahin Yildirim (1987) is de auteur van 50 jaar, 50 verhalen. In 2011 was hij producer van de documentaire Almanya Treni voor TRT, de staatstelevisie van Turkije. In 2012 coördineerde hij de tentoonstelling De Prins en de Pasja bij het Nationaal Archief ,in het kader van 400 jaar handelsbetrekkingen Nederland-Turkije. Voor Atlas Cultureel Centrum doet Yildirim op dit moment een project over de Marokkaanse gastarbeiders.

Over de dichters/schrijvers 
Gulsum Kuruoglu (Aytos, 1973), sinds 2004 in Nederland, vertaalde Yusufun Kitabi (uitgever Calbola) vanuit het Turks naar het Nederlands en Engels. Kuruoglu schrijft verhalen en gedichten.

Kadir Buyukkaya (1960), dichter, verhalen- en romanschrijver, is vanwege politieke redenen begin jaren tachtig verhuisd naar Nederland. Hij is voorzitter van de stichting Balad en heeft twee boeken op stapel voor publicatie.

Nadir Sayin (Sivas-Ortaköy, 1963) schrijft gedichten zowel in het Turks als in het Nederlands. Somige daarvan zijn verschenen in verschillende Turkse poëzie- en literaire bladen zoals Ayk?r? Sanat en Güncel Sanat.

Nuri Akalin schrijft romans en (film)scenario’s. Publiceerde al twee romans in het Turks en heeft een filosofieboek gereed voor publicatie. Akalin is onder meer lid van PEN Nederland, een internationale organisatie van schrijvers, leid een koor en geeft een cursus saz-spelen(een muziekinstrument).

Deze avond is georganiseert door Bibliotheek Transvaalkwartier, Stichting Balad en Atlas Cultureel Centrum.De toegang is gratis en reserveren in niet nodig.

Zie meer iformatie op: http://www.debatagenda.nl/1129/boekpresentatie_en_gedichten